Software

Organisaties kunnen gebruik maken van onze software. Dit bestaat uit een totaalpakket waarmee u inschrijvingen, registraties en resultaten kan aanmaken.

U bent niet verplicht om deze software te gebruiken maar uw data moet ons aangeleverd worden in het xml formaat. Meer technische details hieromtrent lees je in rubriek IT Details.

Een demo versie van de software Sportu.zip bevat het programma Sportu.exe met alle dll's en demo bestanden.

De demo versie is gelimiteerd tot 50 inschrijvingen. Zo kan je kennismaken met het programma en indien je ons programma wenst te gebruiken kan je een weeklicentie aankopen voor 50 euro. Met licentie heb je geen beperkingen voor een periode van één week.

Het programma kan ook op verschillende pc's geinstalleerd worden en deze moeten niet in een netwerk gekoppeld staan. De gegevens kan je nadien exporteren en/of importeren naar andere pc's. Dit geeft als voordeel dat elke windows pc kan gebruikt worden en je hoeft dus geen investering van een netwerk te voorzien. De software laat ook toe om in te schrijven met eID kaart. Dit spaart een hoop type werk en is zeer efficiënt. Je moet hiervoor echter wel over eID kaartlezers beschikken.

IT Details

Bestanden met wedstrijdgegevens moeten aangeleverd worden in het xml formaat. Enkel wanneer deze conform zijn met sportu kunnen deze ingelezen worden door onze website. Het IT pakket Sportu_IT.zip bevat een voorbeeld van een xml dat is gekoppeld aan een Document Type Definition (dtd). Tevens kan je met een bijgevoegde validatie pagina (sportu_validate_finish.html) onmiddellijk testen of uw xml data aan onze voorwaarden voldoet. Bij gebruik van onze software sportu.exe moet er niets worden nagekeken of gecontroleerd. Sportu.exe maakt steeds een xml aan dat onmiddellijk klaar is om op onze webserver te plaatsen. Omdat sportu punten worden toegekend op basis van gelopen tijd en afstand is het van primair belang dat u steeds de juiste afstand meegeeft in meters en de correcte chrono (hh:MM:ss). Om Sportu punten toe te kennen aan deelnemers moeten deze inschrijven met vermelding van hun Nationaal Nummer (Rijksregister). Dit nummer is de data sleutel als referentie. Als deze xml node waarde 0 (zero) heeft zal de loper wel in het resultaat staan maar geen Sportu punten verdienen, met andere woorden, deze loper neemt niet deel aan de Sportu competitie. Buitenlanders, zonder nationaal nummer, moeten vooraf aan Sportu een ID aanvragen dat ze moeten meegeven bij de inschrijvingen als vervangend nationaal nummer.

Dit is een voorbeeld van een xml bestand van een wedstrijd met 2 lopers aan de finish.

Xml bestaat uit twee delen: eerste deel 'race' = wedstrijd gegevens (naam, plaats, afstand, ...) en tweede deel 'item' = de finishers.

Waarborg

Indien u niet gebruikt maakt van onze software zal een waarborg worden gevraagd van 100 euro om uw wedstrijd op onze kalender te plaatsen. Omdat wij niet kunnen garanderen dat u een xml zal aanleveren met de wedstrijdgegevens en dat u er enkel op uit bent om onze website te gebruiken om extra reclame en lopers aan te trekken.

Sportu verliest zo zijn geloofwaardigheid en als loper is het zeker niet leuk dat hij een wedstrijd heeft gelopen die op onze kalender stond en toch geen punten heeft opgeleverd.

Bij het correct afleveren van uw xml bestand wordt uw waarborg van 100 euro integraal teruggestort.

Indien je helemaal niet vertrouwd bent met computers kan je beroep doen op ons team dat ter plaatse de inschrijvingen en registraties verzorgdt. Voor deze service wordt een kleine onkostenvergoeding gevraagd. Meer info via hieromtrent kan via persoonlijk contact.

Voor verdere vragen kan je steeds een mailtje sturen naar of via onderstaand contact formulier. Wedstrijd toevoegen kan via de pagina .