Reglement

Sportu is een gratis Open Sport Competitie voor iedereen die deelneemt aan joggings en loopwedstrijden. Deelnemers hoeven niet aangesloten te zijn aan een club of federatie.

De competitie heeft als doel een puntenklassement op te maken onder de deelnemers. Door deel te nemen aan wedstrijden die op onze kalender staan zal je punten scoren volgens uw tijd en gelopen afstand. Deze punten bepalen uw plaats in het klassement. Hoe meer wedstrijden en gelopen meters u loopt, hoe meer punten u scoort.

De competitie is jaarlijks. Het start op 1 januari en stopt op 31 december. De winnaar is diegene die op 31 december het meeste punten heeft gescoord.

De competitie is louter sportief bedoelt. Er zijn geen prijzen aan verbonden.

Sportu hanteert een eigen puntensysteem op basis van tijd en gelopen afstand. Dit unieke systeem maakt het mogelijk om gegevens met elkaar te vergelijken en te combineren zodat alle wedstrijden en atleten kunnen opgenomen worden in de competitie.

IAAF Records

Sportu punten worden gescoord op basis van uw tijd en gelopen afstand. Als basis worden de IAAF wereldrecord tijden gebruikt.

Sportu formule:

Sportu

 • Deelnemen

  Gratis

  Deelname aan de kompetitie is volledig gratis. U moet enkel uw nationaal nummer (Rijksregisternummer) op het inschrijvingsformulier vermelden wanneer u deelneemt aan een wedstrijd. Dat nummer wordt uw persoonlijk ID om het bijhouden van uw punten. Bij het vergeten of verkeerd meegeven van uw nationaal nummer worden uw Sportu punten niet bij uw totaal opgeteld. Merk op dat er steeds nog een plaatselijk inschrijvingsrecht moet betaald worden. Dit staat los van Sportu en de prijs wordt door de plaatselijke organisatie bepaald.

  Buitenlanders die niet over een nationaal nummer (Rijksregister) beschikken moeten vooraf een persoonlijk Id nummer aanvragen bij Sportu. Dit nummer vervangt het nationaal nummer.

  Online inschrijven kan via de pagina

 • Kompetitie

  Sportu punten

  Sportu punten worden gescoord wanneer u deelneemt aan een wedstrijd dat op onze kalender staat. De score wordt bepaald volgens uw tijd en gelopen afstand. Hoe meer wedstrijden u loopt en hoe meer punten u kan scoren. Er staat geen limiet op het aantal wedstrijden.

  De punten worden voor iedereen op dezelfde manier berekend. Vandaar dat er geen categorieën bestaan. Op de wedstrijdresultaten staat wel een categorie vermeld dat de plaatselijke organisatie bepaald maar deze heeft geen invloed op Sportu.

  Meer info omtrent het puntensysteem kan je terugvinden op deze pagina

 • Wedstrijden

  Organisaties

  Elke organisatie heeft kennis genomen met Sportu en gaat akkoord met onze afspraken. Het resultaat van de wedstrijd zal asap op onze website geplaatst worden. Enkel als het resultaat online staat kunnen Sportu punten worden toegekend aan de deelnemers. Nieuwe of geinteresseerde organisaties kunnen om het even wanneer een aanvraag indienen om deel te nemen aan onze competitie. Ons comité beslist of de wedstrijd wordt opgenomen in onze competitie.

  Elke organisatie kan beroep doen op onze service om de inschrijvingen en resultaten te verzorgen. Meer info omtrent deelname kan je terugvinden op deze pagina

 • Verantwoordelijkheid

  Vriendschappellijk

  Sportu is totaal onafhankelijk en is niet gekoppeld aan wedstrijden of organisaties. Bijgevolg kan Sportu niet verantwoordelijk worden gesteld bij gebreken of fouten tijdens de wedstrijden. Deze verantwoordelijkheid blijft volledig bij de plaatselijke organisatie. Sportu behoudt het recht om wedstrijden, resultaten en deelnemers te schrappen wanneer er een vermoeden bestaat van onsportief gedrag. Sportu tracht een zo eerlijk en sportief mogelijke competitie op te bouwen. Voor bedriegers is hier geen plaats.

  Sportu respecteert de privacy van de deelnemers. Gevoelige informatie wordt niet online geplaatst en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Iedere deelnemer kan steeds vragen om geschrapt te worden uit onze database.

  Raadpleeg hier onze privacy verklaring.